latinica  ћирилица
22/01/2015 |  14:00 | Аутор: РТРС

Сједница НСРС 3, 4. и 5. фебруара (ВИДЕО)

Друга редовна сједница Народне скупштине Републике Српске заказана је за 3. фебруар и њено засједање трајаће 4. и 5. фебруара, одлучио је данас Колегијум Парламента.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Предсједник Парламента Недељко Чубриловић рекао је да је због обимног реда предвиђен наставак те сједнице 9, 10. и 11. фебруара, односно док не буду завршене све предвиђене тачке дневног реда. Дневни ред ће садржавати 36 тачака, највише извјештаја, те мањи број закона и нацрта закона.

Наводећи да је Колегијум разматрао питање границе БиХ и Црне Горе, Чубриловић је нагласио да је то важно политичко и суштински битно питање за Републику Српску, и да је добро што је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић покренуо иницијативу да оно, можда, буде и на дневном реду НСРС.

- За тако нешто требало би припремити озбиљну подлогу и стручну јавност, да би она дала свој суд о томе, јер Народна скупштина нема надлежност за утврђивање граница - нагласио је Чубриловић.

Шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Вукота Говедарица рекао је да би било добро да се о питању Суторине  расправња на посебној скупштинској сједници.