latinica  ћирилица
22/01/2015 |  12:24 | Аутор: СРНА

Лагумџија - Кормак: Приоритет - владавина права и економске реформе

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија изјавио је да су економске реформе и владавина права приоритет свих грађана БиХ, због чега нове власти морају да се окрену ка више посла и правде да би изашле у сусрет оправданим грађанским захтјевима.
Састанак Морин Кормак и Златка Лагумџије - Фото: СРНА
Састанак Морин Кормак и Златка ЛагумџијеФото: СРНА

"Помоћ међународне заједнице у том процесу је од кључне важности", рекао је Лагумџија током сусрета са новоименованим амбасадором САД у БиХ Морин Кормак.

Лагумџија је захвалио за интензивну подршку и помоћ коју САД пружају реформским напорима БиХ на путу ка чланству у НАТО и ЕУ, те изразио увјерење да ће та помоћ бити настављена, што је Кормакова потврдила.

Саговорници су указали на значај што скоријег окончања процеса формирања власти на свим нивоима и предузимања неопходних корака с циљем покретања и убрзања европских интеграција, саопштено је из МИП-а БиХ.

Лагумџија је истакао важност адекватног рјешавања питања образовања у БиХ, јер тренутни систем, како каже, води ка сегрегацији друштва, што је у супротности са цивилизацијским вриједностима и традицијом друштва.

Током сусрета је разговарано и о билатералној сарадњи БиХ и САД, односима у региону, као и сарадњи у оквиру борбе против тероризма.