latinica  ћирилица
22/01/2015 |  10:31 | Аутор: СРНА

Теслић- До краја године рјешавање проблема водоснабдијевања

Начелник општине Теслић Милан Миличевић и директор "Бук промет" из Бијељине Јован Гајић потписали су уговор о проширењу и унапређењу водоводне и канализационе мреже на подручју теслићке општине вриједан више од 4,6 милиона КМ.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Уговором је предвиђено да радови почну од марта. Проблем водоснабдијевања, пречишћавања и каналисања отпадних вода, који оптерећује двије трећине подручја теслићке општине, биће ријешен до краја овогодишње грађевинске сезоне.

Ријеч је о изградњи канализационог система на подручју градске зоне Теслић у дужини од 5.500 метара фекалног колектора, изјавио је Гајић, и додао, да ће се радови изводити и на двије станице за прекопавање колектора.

Надоградња ће бити урађена у више насеља у дужини од 15,5 километара водоводне мреже, као и изградња резервоара за воду. Биће укупно четири резервоара и три пумпне станице за воду.

Биће ријешен проблем водоснадбијевања насеља која припадају другој висинској зони, које током љета, па чак и до шест мјесеци током године, имају проблем са водоснадбијевањем, изјавио је Миличевић. Ријеч је о насељима Бежља, Горња Радња, Укриница, Растуша, Чечава, али и неким дијеловима уже градске зоне.

Он је навео да пројектом нису нису обухваћена насеља Бања Врућица и Доњани. Каже да постоји могућност да тај потез буде укључен у овај пројекат. "Пројектну документацију припремамо и надамо се да ће се овај дио завршити на основу разлике у средствима која ће се, вјероватно, појавити", рекао је Миличевић.

Пројекат проширења и унапређења водоводне и канализационе мреже финансира општина Теслић путем кредита.