latinica  ћирилица
22/01/2015 |  10:21 | Аутор: СРНА

Ђурић: Србија не тргује Трепчом

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Влада Србије није расправљала о прихватању губитку Комбината Трепча нити о евентуалној компензацији за њу.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

Он је као лажну оцијенио вијест која је данас пласирана у дневном листу Данас да је Влада разматрала прихватање губитка Трепче у замјену за компензацију и нагласио да не вјерује да је лажна трвдња пласирана случајно.

Ђурић је поручио да Србија не тргује имовином од које зависи опстанак Срба на Космету, као и да се Влада Србије мукотрпно али успјешно бори да заштити оно што је српске.

Он је нагласио да тврдње анонимних извора листа Данас, и ако су заиста дате у Београду, а не у Приштини, штете позицији Србије у јавности и доприносе конфузији, у ситуацији "која је сувише озбиљна за аматеризам, површност и спекулације", саопштено је из Канцеларије.

Београдски лист је, позивајући се на изворе у Влади Србије, објавио је да ће спор Београда и Приштине око Трепче највјероватније бити ријешен компензацијом и да ће то бити "политичко рјешење".