latinica  ћирилица
22/01/2015 |  09:24 | Аутор: СРНА

Влада данас о стратегији управљања водама

Влада Републике Српске данас би требало да разматра Нацрт стратегије интегралног управљања водама Републике Српске за период 2015 - 2024. година.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

На дневном реду сједнице је и информација о прикупљању и утрошку намјенских средстава од водних накнада у прошлој години од Јавне установе "Воде Српске", општина и градова и Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност, са приједлогом мјера, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Влада Српске би требало да разматра приједлоге одлука о висини основице за обрачун годишњег борачког додатка за 2014. годину, те за обрачун примања за 2015. годину предвиђених Законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата.

На сједници ће бити разматрани и приједлози одлука о висини основице за обрачун мјесечног борачког додатка за 2015. годину, те о утврђивању основице и коефицијента висине исплате мјесечних примања за ову годину предвиђених Законом о заштити цивилних жртава рата.

Пред министрима би требало да се нађе и информација о стању у Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа, информација о именовању структуре националних контакт тачака из Српске за "Хоризонт 2020", те информација о учешћу и оствареним резултатима спортиста и спортских организација из Републике Српске на званичним међународним такмичењима у 2014. години.

Влада Српске би требало да разматра информације о проблемима око тумачења и примјене појединих одредаба правилника из такозваног "хигијенског пакета", о ефектима увођења принципа болоњске декларације у образовни систем Републике Српске, те информацији у вези поновног јавног позива за именовање чланова Комисије за провођење Стратегије за борбу против корупције Српске.

На дневном реду су и енергетски биланс-план за 2015. годину, план рада и финансијског пословања Ауто-мото савеза Републике Српске за 2015. годину, те програм рада и финансијског плана пословања Јавне установе Институт за испитивање материјала и конструкција Републике Српске за ову годину.

На сједници би требало да буде разматран програма рада Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, те донесена одлука о распореду средстава за финансирање рада представништава Републике Српске у иностранству за 2015. годину.