latinica  ћирилица
07/01/2015 |  12:38 | Аутор: Агенције

Париз- Нападачи починили масакр у сатиричном листу (ВИДЕО)

У пуцњава у сједишту француског сатиричног магазина Шарли Ебдо у Паризу, убијено је 12 особа, а више тешко рањено.

Најмање двојица мушкараца, наоружана аутоматским пушкама, упала су у редакцију тог листа, која се налази у 11. париском арондисману.

Француска полиција саопштила је да је број жртава повећан на 12, а међу њима су два полицајаца. Четири рањене особе налазе се у критичном стању. Широм земље појачане су мјере обезбјеђења, а у Паризу је проглашено највише стање приправности.

Очевидац догађаја рекао је да су у зграду у којој је извршен напад ушла двојица мушкараца наоружана "калашњиковима" и да су послије пуцњаве побјегли.

Француски предсједник Франсоа Оланд обишао је мјесто напада и назвао овај акт терористичким и варварским, додавши, да је протеклих седмица у Француској спријечено неколико терористичких напада.

Влада је саопштила да је ниво националне безбједности у Паризу повишен на највиши степен, што значи да је проглашена узбуна због напада. На мјесту напада се очекује и премијер Мануел Валс, а заказана је и кризна сједница Владе.

Један очевидац раније је изјавио да су у зграду у источном дијелу града ушла двојица мушкараца са капуљачама, наоружани "калашњиковима" и да се послије неколико минута чула пуцњава. Овај извор рекао је да су мушкарци касније побјегли из зграде.

Нападачи су при изласку пуцали на полицијско возило, и том приликом ранили једног полицајца, и затим побјегли.

Сатирични недјељник, познат по антирелигијским и љевичарским ставовима, изазивао је контроверзе у прошлости својом обрадом вијести и актуелних догађаја.

У својој посљедњој поруци на Твитеру, магазин је приказао карикатуру лидера Исламске државе Абу Бакр ал Багдадија.


IMG_4041 by liberation