latinica  ћирилица
19/12/2014 |  17:00 | Аутор: Агенције

ХТС изненађен избором Костелића за спортисту године

Сега један дан након проглашења најбољих спортиста у 2014. у избору Хрватског олимпијског одбора (ХОО) службеним саопштењем се огласио Хрватски тениски савез (ХТС) реаговавши на чињеницу како најбољи хрватски тенисер Марин Чилић успркос освајању наслова Гренд слем наслова на УС Опену у септембру није био ни међу номинованима за награду у категорији за најбољег спортисту.
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

"Хрватски тениски савез је неугодно изненађен резултатом избора Хрватског олимпијског одбора за најбољег спортисту у 2014, односно чињеницом да је наш Марин Чилић остао без трофеја за сезону током које је остварио врхунске резултате.

Круна међу њима био је тријумф на УС Опену, што је глобално једно од највећих достигнућа уопштее у свијету спорта. Наше разочарање ни на који начин не умањује наш респект према успјесима Ивице Костелића у 2014, посебно освајање сребрне медаље на ЗОИ у Сочију, као ни укупну спортску каријеру, на чему му од срца честитамо. Ипак, побједа Марина Чилића на УС Опену био је један од највећих успјеха хрватског спорта не само ове године, него уопште. Међутим, изненађујуће, није била довољна за освајање ове награде.

Марин је један од ријетких тенисера током посљедњих десет година изузев тројца Роџер Федерер, Рафаел Надал, Новак Ђоковић који је освојио наслов на 'Гренд слам' турниру. Његов величанствени тријумф у Њујорку био је веома цијењен како у Хрватској, тако и глобално. Готово да није било медија који није објавио причу о Мариновом успјеху и на тај начин промовисао Хрватску као земљу талентованих спортиста.

Хрватски олимпијски одбор нажалост није овом приликом препознао вриједност успјеха Марина Чилића, иако према правилнику о додјели награде за најбољег спортисту с оваквим успјехом никад нико досад није био закинут. Зато смо увјерења да је овај пут ХОО направио озбиљан пропуст", стоји у саопштењу ХТС-а.