latinica  ћирилица
19/12/2014 |  08:49 | Аутор: Блиц

Миличић стартовао поразом, побједе Пагониса и Видовића

Кик-бокс деби Дарка Миличића није тријумфално протекао, јер је некадашњи кошаркаш у другој рунди морао да одустане од борбе због повреде ноге, док су се титулом свјетског и европског шампиона у Новом Саду окитили српски кик-боксери Ненад Пагонис и Миљан Видовић.

Некада снажни НБА центар је морао да преда први меч, пошто му је већ у првој рунди страдала поткољеница и није могао да настави борбу против Радована Радојчина.

Повреда је изгледала прилично опасно, имао је дубоку расјекотину на лијевој нози и иако је Миличић имао велику жељу да настави меч, издржао је још непун минут у рингу. Добро је отворио бробу, жестоко нападао и већ од првих секунди показао да у нови спорт улази припремљен.

"Уморио сам се као да сам био у кафани. Шалим се, повреда је била озбиљна, физички сам могао да наставим, али судије то нису савјетовале. Биће још борби", рекао је Миличић, који много ради на промоцији кик-бокса.

Ненад Пагонис постао је нови светски шампион у дисциплини лоу-кик до 88,6 килограма. Он је у изузетно уједначеном дуелу победио Хрвата Агрона Претениа. Након прве рунде у којој је испитивао противника, Пагонис је у наредне двије био знатно конкретнији и са више удараца наметнуо се судијама. У четрвтој рунди серијом добрих удараца узвратио је Хрват, али то није било довољно за освајање шампионског појаса.

Најбољи српски кик-боксер је у родном граду показао више од свог противника у врло отвореној завршници дуела и заслужено славио.

У изузетно неизвјесном дуелу појас европског шампиона "Wако Pро" у дисциплини К1 до 81,4 килограма освојио је српски борац Миљан Видовић, победивши шампиона Мађарске Ласла Саба, одлуком трећег судије.

Видовић је одлично отворио меч маестралним комбинацијама удараца. У другој рунди узвратио је Сабо, да би Видовић у наставку нашао решење за противников контра гард. Одлучујућа рунда за побједу српског борца била је четврта, када је Мађара слао на патос. У посљедњој рунди Видовић је агресивним наступом са пуно хи-кик удараца и неколико добрих удараца кољеном дефинитивно ријешио питање победника.

Одличну увертиру у спректакл направиле су дјевојке борбом у дисциплини К1 до 70 килограма, гдје је једногласном одлуком судија побиједила Александра Крстић из Пагонис тима. Да све буде на нивоу правог спектакла борилачких вјештина побринула се и новосадска публика, која је у великом броју дошла да подржи српске борце.