latinica  ћирилица
16/12/2014 |  11:29 | Аутор: РТРС

Лукајић: Ако желите да причам о суђењу, идемо у кафану

Тренер Игокее Жељко Лукајић напустио је паркет "Пионира" незадовољан судијским одлукама у поразу свог тима од Црвене звезде.

Оштре протесте клупе Игокее изазвао је фаул Џонатана Џонса на Николи Калинићу у 39. минуту, при продору крила Црвене звезде Телеком, преноси Мондо.

Амерички плејмејкер у невјерици се вратио до половине терена, комплетна клупа Игоса је скочила, а са њом и Жељко Лукајић. Ситуација се брзо смирила, Калинић је погодио два слободна бацања и поставио коначних 76:71.

Лукајић је послије утакмице пришао судијској тројки Радомир Војиновић - Алфред Јововић - Борис Крејић и изразио неслагање са њиховом одлуком. Ипак, послије утакмице није хтио да говори о том моменту.

"О судијама не могу да причам, да не бих био кажњен. Можемо да одемо у кафану, па ћу да кажем све", рекао је искусни тренер послије утакмице.

Утакмицу у којој је његов тим умало изненадио фаворита назвао је "тестом за ментални став екипе".

"Постоји разлика у начину на који изгубите. Зато је ово било важно. Брине ме велики број изгубљених лопти (15), јер један тим не смије да има толико изгубљених лопти ако жели да побиједи, без обзира на име тима", додао је.

Црвеној звезди Телеком честитао је побједу и пожелио срећу у наставку сезоне.

"Звезда је била фаворит. Игра и резултати ове сезоне су им на високом нивоу. Честитам им на успјеху у Евролиги на изједначавању рекорда АБА лиге. Желим им срећу у наставку сезоне и да догурају што даље", завршио је Лукајић.