latinica  ћирилица
16/12/2014 |  09:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Анри завршио каријеру, прелази на Скај Спорт

Некадашњи капитен и најбољи стријелац у историји Арсенала, Тијери Анри, саопштио је данас да је завршио играчку каријеру и да ће убудуће радити као стручни консултант на телевизији Скај Спорт.

Анри је прије двије недјеље напустио Њујорк Ред Булсе, за које је играо посљедње четири и по сезоне.

"Одлучио сам да се повучем послије 20 година професионалног бављења фудбалом. Било је ово невјероватно путовање и желим да се захвалим навијачима, саиграчима и свима са којима сам сарађивао. Вријеме је за други дио каријере, радујем се повратку у Лондон и сарадњи са Скај Спортом. Носим са собом невјероватне успомене, углавном добре. Надам се да сте уживали гледајући ме, исто колико сам и ја уживао док сам играо. Видимо се на другој страни...", наводи се у саопштењу 37-годишњег фудбалера.

Анри је за Арсенал одиграо 369 утакимца и постигао 226 голова. Са клубом из сјеверног Лондона освојио је двије титуле у Премијер лиги, три ФА купа, а 2006. је играо финале Лиге шампиона.

Осим за Арсенал, током каријере играо је за Монако, Јувентус и Барселону, са којом је 2009. године постао првак Европе.

За репрезентацију Француске одиграо јe 123 утакмице и постигао 51 гол. Са "триколорима" је освојио титулу свјетског (1998) и европског првака (2000).