latinica  ћирилица
15/12/2014 |  22:46 | Аутор: РТРС

АБА: Пораз Игокее, Звезда изједначила рекорд Олимпије

Кошаркаши Игокее поражени су у посљедњем мечу 12. кола АБА лиге у "Пиониру" од Црвене звезде резултатом 76:71.

Тим Жељка Лукајића доживио је девети пораз, док је екипа Дејана Радоњића и након овог кола задржала максималан учинак.

Црвено - бијели су овим тријумфом изједначили рекорд Унион Олимпије од 12 побједа заредом из прве сезоне такмичења.

Игокеа је одлично ушла у меч и након првих пет минута меча имала пет поена предности (7:2). Међутим црвено - бијели у наставку прве дионице дижу ниво игре и први период завршавају са једним поеном предности (20:19).

Други период донио је доста изједначену игру на паркету, а гости половином дионице поново стижу до предности (28:26), да би Звезда окренула резултат и минут прије краја четвртине имала и највећу предност (43:31).

Београдски тим чува предност и током треће дионице, тако да је семафор пред одлучујућих 10 минута показао 64:57.

Игокеа у наставку прави серију 7-0 и уводи меч у неизвјесност. Тројком Јоровића пет минута прије краја меча, шампион БиХ поново долази до предности (69:67). Звезда при резултату 71:70 за госте прави серију од шест поена захваљујући Марјановићу и Калинићу и минут прије краја долази до предности 76:71 коју чува до краја.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Калинић са 13 поена, којима је додао и два скока. Лазић је убацио 12 поена уз три скока и двије асистенције, док је Митровић постигао 10 поена уз четири скока и једну асистенцију.

Код Игокее, бољи од осталих био је Бунић са 14 поена, уз четири скока и једну асистенцију. Живановић је имао 12, а Јоровић и Катанић по 11 поена.

Игокеа у наредном колу дочекује Мега Лекс, док Звезда путује у госте МЗТ-у.