latinica  ћирилица
15/12/2014 |  22:28 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Лејла Решић, Дане Малешевић и Неђо Трнинић кандидати ДНС-а за министре

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић очекује да ће нова Влада Српске више пажње посветити развоју реалног сектора и отварању радних мјеста.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Од реалног сектора сви живимо. За развој нашег друштва потребни су нам успјешни привредни субјекти", рекао је Чубриловић.

Он је за Алетарнативну телевизију оцијенио да је Српској потребан бржи привредни развој, боље кориштење привредних ресурса и привлачење страних инвестиција.

Чубриловић је навео да је у Републици Српској потребно заштитити раднике и промијенити пореску политику.

"Вјерујем и знам да мандатар за састав нове Владе Републике Српске Жељка Цвијановић има воље и снаге за рјешавање проблема. У свему ће јој Народна скупштина, у оквиру својих надлежности, помоћи", додао је Чубриловић.

Он очекује да ће посланици у парламенту Српске бити одговорни и да ће професионало извршавати све обавезе.

"Потребно је да Народна скупштина Републике Српске буде ефикасна и да ради за добробит свих грађана", рекао је Чубриловић и напоменуо да ће потпредсједници ове највише законодаве институције бити изабрани на посебној сједници, која ће бити одржана након именовања Владе Српске.

Чубриловић, који је и потпредсједник ДНС-а, подсјетио је да ова странка са СНСД-ом и СП-ом има скупштинску већину, истакавши да би она у наредном периоду могла да буде и већа.

Он је навео да је Лејла Решић кандидат за позицију министра управе и локалне самоуправе Републике Српске, Дане Малешевић за мјесто министра просвјете и културе, а Неђо Трнинић за функцију министра саобраћаја и веза Српске.

Чубриловић очекује да ће странке из Републике Српске у сваком смислу штитити интересе Српске на нивоу БиХ.