latinica  ћирилица
15/12/2014 |  20:49 | Аутор: РТРС

Тројке породице Вулин- "За дјецу мора да се има" (ВИДЕО)

Од 2006. године до данас 19 брачних парова у Републици Српској добило је тројке. Дугогодишња пракса Министарства породице, омладине и спорта је да издваја путем Фонда за дјечију заштиту по 600 марака за свако дијете, односно укупно 1.800 марака и дјечија колица.

Тако је било и дaнас у породици Вулин из Бањалуке, која је 26. септембра добила троје дјеце Оливеру, Ненада и Рељу. 

Пресвући, окупати, нахранити, успавати, спремити за излазак -и то све три пута, већ три мјесеца, свакодневна је пракса у породици Вулин из Бањалуке.

"Свако тражи пажњу- да се носа, сви они траже своје -тако да се нађе времена за сваког по мало, али учимо их да не могу баш увијек да се носају", каже Ана Вулин, мајка ових тројки. 

Њен муж Лазар Вулин додаје: "Супруга је то лијепо све упеглала, она је више спартански око њих него ја. Ја доста радим па када дођем кући будем их мало жељан".

Баке и деде у смјенама помажу, како би све троје унучади, и прво најстарији добили љубав и пажњу коју свако дијете треба. Да их буде још више- неће бити гужва, каже деда Предраг.

"Надам се да ће их бити још- такве су и њихове жеље. Бог нас је погледао, шта да вам кажем", каже деда Предраг за РТРС.

Пракса Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске је да дарује породице. Дјечију козметику, колица за тројке и 1.800 конвертибилних марака – даровали су и породици Вулин.

Нада Тешановић министарка породице, омладине и спорта Републике Српске каже да је најљепше то да се радујемо сваком оваквом тренутку.

"И ја бих вољела да ова једнократна помоћ буде мјесечна и наравно да сам се у Министарству борила да има више новца за овакве случајеве- не само за тројке него за свако дијете које се роди", каже министарка Тешановић.

"Издаци јесу велики, али за дјецу мора да се има", каже отац Лазар, који ради више послова, како ништа не би недостајало Оливери, Ненаду и Рељи. А радост је велика кад вас свако јутро буде осмјеси дјеце.