latinica  ћирилица
15/12/2014 |  19:45 | Аутор: ТАНЈУГ

"Београдски самит"- званичници стижу

Премијери земаља централне и источне Европе, који ће учествовати на самиту са Кином, почели су да стижу у Београд, а први је допутовао премијер Словеније.
Почео долазак премијера -Миро Церар, Словенија - Фото: ТАНЈУГ
Почео долазак премијера -Миро Церар, СловенијаФото: ТАНЈУГ

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић, која је у име српског премијера и владе дочекује премијере рекла је да је премијер Словеније Миро Церар допутовао у српску престоницу минут послије 16 сати.

Она је рекла да ће вечерас у Београд стићи премијер Кине Ли Кећијанг, предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда, као и премијери Црне Горе, Литваније и других земаља учесница самита који почиње сутра у Београду.

Премијери стижу у Београд

Према њеним ријечима, дио делегација на челу са званичницима ће доћи вечерас, а дио сутра ујутро.

Михајловић, која је предсједник Мјешовитог комитета Србије и Кине, похвалила је организацију дочека страних делегација.

Она је рекла да је самит заиста велики догађај за све земље које ће учествовати и изразила увјерење да ће организација, као што се већ сада показало, бити добра током трајања самита.

"Што је још важније, вјерујем да ће бити доста добрих састанака и разговора, добрих пре свега за економију Србије", каже Михајловић.

Зорана Михајловић дочекује госте

Она је рекла да ће сутра прије подне присуствовати билатераклним састанцима, а да ће због тога премијере и њихове делегације дочекати потпредсједница владе Кори Удовички и министар енергетике Александар Антић.

Михајловић је додала да ће на самиту бити сви премијери земаља учесница осим премијера Хрватске Зорана Милановића, а да ће ту земљу представљати потпредсједница владе Весна Пусић.

Она је оцијенила да је самит који ће бити одржан у Београду "веома озбиљан и велики економски и политички скуп".

Иначе, на аутопуту од аеродрома до Београда постављене су заставице Србије и Кине, а на самом аеродрому има значајан број припадника полиције и служби безбједности.