latinica  ћирилица
15/12/2014 |  18:49 | Аутор: Блиц

Нове оптужбе анонимног фудбалера Звезде на рачун Терзића

У новом писму упућеном медијима, а у коме почетна слова сваког пасуса опет дају име и надимак НИКОЛА ЏОНИ, настављено је са постављањем питања вршиоцу дужности генералног секретара Црвене звезде, Звездану Терзићу.

Подсјећамо, прво писмо "анонимног играча" Црвене звезде изазвало је велику пажњу јавности јер су у њему изнесене бројне оптужбе на рачун Терзића, а Управни одбор клуба издао је саопштење у којем је најавио да ће са тим играчем, чим се утврди ко је, бити раскинут уговор.

У међувремену су одржани избори за предсједника Звезде, на којем је за првог човјека клуба, уз бизарно малу излазност, изабран Светозар Мијаиловић, а у понедјељак ујутру је у редакцију Моцартспорта стигло друго писмо овог играча, који и даље жели да остане анониман. Почетна слова сваког пасуса опет дају име и надимак НИКОЛА ЏОНИ, док се у самом тексту писма послије имена Светозар Мијаиловић констатује како је то веома занимљиво презиме, преноси Блиц.

Моцартспорт је објавио писмо у цјелости, уз мале редакцијске измјене, а оно гласи овако:

Поштовани навијачи, поштени новинари и поштени уредници,

На почетку другог "анонимног" писма желим да вам захвалим што сте имали храбрости да пренесете истину с Маракане и што је доказано да је фудбалска Србија још увијек жива. Желим да "захвалим" и свима онима који баш тај дан нису "отворили сандуче", али и оним "медијским радницима" (немјерно их нећу назвати новинарима, пошто је то велика похвала за њих) коју су полетјели у скуте "газди" и обећали му да ће све заташкати. Господо, нисте успјели! И немојте туговати пошто сте тренутно само играчка у рукама "газде", који је све сараднике "пустио низ воду". Да ли очекујете другу судбину?

Истина је толико снажна да је процурила и поред притиска "газдиних" пријатеља који су покушавали да регулишу ствари, а чак ни "савјети" (читај: пријетње), неким уредницима нису дали резултате. Хвала им за храброст и они су најзаслужнији што је обичан свијет сазнао ко и како ведри и облачи по Маракани, тако да сада више нема ћутања ни по једном питању. Нека се сазна истина, па ако је толико све тужно да Црвена звезда игра у Београдској зони, сигуран сам да много играча довољно воли наш дрес да би играли у "кругу двојке". И то је мања срамота, него да "велика играчка величина" без дана фудбалског стажа на Маракани ведри и облачи и гура Звезду у још веће блато. Додуше, и у Фудбалском савезу је "шефовао", а да у "CV-у" није имао НИЈЕДАН наступ за репрезентацију. Тај податак га много боли... У тим годинама није постојао неко као он, да му "намјести" неки пријатељски меч на неком Кирин купу... Да ли, "газда", имаш комплекс због "кромпира" у колони "репрезентативни наступи"?

Ко је саставио одговор на моје писмо треба озбиљно да се запита за своју интелигенцију, поготово ако има титулу "доктор", пошто се позвао на рушење имиџа клуба. Зар није веће рушење имиџа што радници немају за хљеб и лијекове, што играчима дугујете XY плата, што Звезда дугује 50-60.000.000 евра, што смо у најгорој ситуацији у историји клуба... Ако ће мојим одласком да све постане "мед и млијеко", одох још данас... Ипак, мислим да кофере треба да пакује "газда" који свакодневно "прозива" раднике, стручни штаб и фудбалере да оду на неко боље мјесто, позивајући се на премијера Вучића који га је "молио" да помогне Звезди. Докле ћеш да лажеш?

Од када је прво писмо изашло у медијима искрени пријатељи су се забринули за моју безбједност. Хвала им на томе... Знам да наш "генсек" има велику моћ у криминогеним круговима, да зна све "јаке играче", да има везе у полицији (сам се хвалио), да је проблеме рјешавао и "прангијама", али свима и њему поручујем: Није пријатно када се замјериш човјеку који у радном столу крије пиштољ, али сам свјестан да храбрости имам довољно, да издржим све притиске... Побједник ће бити само један. Он је фаворит. Засад... Да ли си пиштољ с Карабурме понио на Маракану?

Лажима "добро упаковани" господин планира да ороби Звезду и у наредном прелазном року. Сабирају се проценти и спрема се продаја дјеце. И то све преко добро разрађеног "калупа"... Волио бих само да медијима "газда" објасни како је натјерао голмана Рајковића да потпише да сарађује са менаџером Зораном Стојадиновићем, а послије неколико сати је тај исти човјек (некадашњи спортски директор Звезде) тужио клуб, али и наговорио своје играче да учине исто. Да ли је то случајно "газда"?

Ако на то питање "газда" да одговор који никоме неће повриједити интелигенцију, спреман сам да потпишем за било ког менаџера, с којим он сарађује. Зар други и постоје у Звезди и око Звезде?

Џаба је "газда" покушавао да са мог писма склони пажњу, "отворивши" душу приликом гласања за предсједника Звезде. Није "газда" успио, али зато је у монологу заборавио да објасни присутнима због чега је мала излазност и зашто је присиљавао радну заједницу да гласа, када за то нема право. Има ли "газда" неки одговор?

Од када је почела прича око избора за предсједника Црвене звезде било је јасно да ће на мјесто првог човјека клуба доћи човјек који ће бити само "други човјек", а да се "газда" одавно зна... Господин Светозар Мијаиловић (занимљиво презиме) познат је као скроман добродушан човјек, који воли Звезду, али волио бих да нам "газда" да одговор на једно питање. Да ли је Светозару Мијаиловићу опростио дуг као главнокомандујући у клубу од 300.000 динара и због чега?

Никада нисам у борбу кретао са сазнањем да имам јаку војску иза себе, већ због идеала... Надам се да неће бити по оној Чорбиној "за идеале гину будале", али ми прија што су велике фудбалске величине стале уз мене... Хвала им. Ко је од спортских великана уз тебе, од навијача, од пријатеља?

Истине ради, желим да напоменем да моја писма нису дошла из "кухиња" Душка Вујошевића, Толета Караџића, Драгана Ђурића, Дејана Анђуса или било кога другог. Дошла су из наше муке и из жеље да обични људи виде ко води Звезду. Да ли ћеш и ти "газда" рећи истину?

П.С. Нисам истицао љубав према Звезди, пошто се она у мом случају подразумИЈева, а неко се само зове "газда".

П.С.1. "Газда" покушава код најватренијих навијача да направи упориште, али глума "ала Срећко Шојић" (обећава,обећава и само обећава) слабо даје неке резултате...", наводи се у писму анонимног играча Црвене звезде које преноси Моцартспорт.