latinica  ћирилица
15/12/2014 |  14:20 | Аутор: Агенције

Италијани улажу два милиона евра за фабрику судопера у Новој Пазови

Италијанска Компанија "Пладос-Телма" иницијално ће инвестирати два милиона евра у опрему за производни погон њене фабрике кухињских судопера која ће радити у Новој Пазови, насељу у општини Стара Пазова.

"Пладос-Телма" планирала је да иницијална средства инвестира у периоду од 2014. до 2017. године и да запосли од 80 до 110 радника, саопштено из Покрајинске владе.

Кад фабрика у Новој Пазови буде радила пуним капацитетом производиће око 90.000 судопера годишње, који ће бити испоручивани тржиштима источне Европе и Русије.

Покрајинска влада ће, путем својих програма подршке страним инвестицијама и новом запошљавању, подржати компанију "Пладос-Телма". Путем Развојног фонда Војводине за нову фабрику познате компаније биће обезбијеђен пословни простор.

Италијанска компанија бави се високотехнолошком производњом кухињских судопера од специјалне мјешавине материјала који сами производе, па њени производи спадају у групу "зелене" технологије.

Детаље о оснивању фабрике судопера у Новој Пазови данас је прецизирао предсједник покрајинске Владе Бојан Пајтић са Сандрином Бертини и Антониом Бугиолачиом, власницима компаније "Пладос-Телма".