latinica  ћирилица
15/12/2014 |  12:23 | Аутор: СРНА

Поклони за тројке породице Вулин

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић уручила је данас родитељима тромјесечних тројки - Ани и Лазару Вулину, дјечија колица и хигијенски пакет за бебе.

Тешановићева је  новинарима рекла да Министарство нарочито води рачуна о тројкама - већ годинама путем Фонда за дјечију заштиту издваја по 600 КМ за свако дијете, односно укупно 1.800 КМ и дјечија колица.

- Колица су ту, средства су уплаћена. Радујемо се сваком овом тренутку и вољела бих да једнократна помоћ буде мјесечна. Увијек сам се борила у министарству да имамо више новца за свако дијете које се роди, рекла је Тешановићева.

Подсјетила је да је од 2006. године до данас, 19 брачних парова добило тројке, а младим родитељима Оливере, Реље и Ненада пожељела је да имају још дјеце.

Тридесетдвогодишња мајка Ана Вулин каже да су тројке рођене 26. септембра и да јој око дјеце помажу супруг, баке и деке.

Када је сазнала да ће родити тројке била је, каже, уплашена али је с временом савладала страх и изнијела трудноћу.

- Оливера је при рођењу имала 2.200 грама, Реља 1.900 грама и Ненад 1.950 грама, рекла је поносна мајка, истичући да у будућности, кад тројке мало порасту, планирају проширење породице, а радо би родила, каже, још једну дјевојчицу.

Отац Лазар, који ради у Основној школи "Јосиф Панчић" у Оштрој Луци и води школу спорта "Бамби" у Бањалуци, каже да је сретан и поносан и да помаже супрузи кад год стигне.

Он каже да лоша финансијска ситуација није разлог да се не формира породица, него може бити само изговор.

- Издаци јесу велики, али ја не знам да је неко у Републици Српској умро од глади. За то увијек буде, каже Лазар Вулин.

Захвалио је министарки Тешановић на посјети и поклонима за дјецу.