latinica  ћирилица
15/12/2014 |  08:45 | Аутор: РТРС

АБА: Звезда и Игокеа затварају 12. коло

Кошаркаши Игокее у оквиру 12. кола АБА лиге гостују данас од 21 час, уз директан пренос на РТРС-у, код екипе Црвене звезде.

Шампион Босне и Херцеговине поражен је у прошлом колу на свом паркету од Цибоне и тренутно је претпосљедњи тим на табелели.

Црвена звезда, с друге стране, још не зна за пораз, а у прошлом колу славила је на гостовању код Металца.

Тренер Игокее Жељко Лукајић свјестан је да је Звезда фаворит у овом мечу, али да његови играчи путују у Београд да би се надигравали са домаћим клубом.

"Нас су већ сви отписали јер је Црвена звезда Телеком тим који нема пораза, са изузетним расположењем и формом. Истина је да они имају утакмицу против Олимпијакоса три дана пред овај меч, међутим они су сигурно фаворити. Ми имамо неке своје захтјеве, радимо напорно на тренинзима и покушавамо да нашу игру доведемо на задовољавајући ниво и сигурно можемо много да научимо из ове утакмице. У Београд идемо да се надигравамо, да провјеримо до којег смо нивоа довели елементе које смо тренирали, а шта ће се догађати на утакмици видјећемо. Звезда има квалитетне појединце али њихова снага јесте тимска одбрана и напад у којем сви играчи шутирају. Играју брзо, имају добру транзицију, једноставно не можете никог оставити и ризиковати шут и у сваком случају ће бити изузетно тешка утакмица", рекао је Лукајић.

"Сигурно ће нам бити јако тешко, међутим, имамо и ми своје квалитете и поушаћемо да одиграмо што бољу утакмицу, изјавио је кошаркаш Игокее Ђорђе Дреновац.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић, истиче како црвено - бијели имају тежак распоред који је, због велике потрошње играча, у питање довео наступ Вилијамса и Марјановића у вечерашњем дуелу.

"Имамо врло тежак распоред. Потрошња је огромна, али наравно да морамо све то да изнесемо на најбољи начин, знајући важност такмичења и резултата у АБА лиги. Дочекујемо Игокеу послије тешког меча који смо имали у Грчкој. То је екипа која има искуство и младост, а свакако да су могли забиљежити и неку побједу више. Извршили су промјену тренера, тако да смо свјесни да ће покушати да нас изненаде. Али, и ми хоћемо да наставимо побједнички низ пред нашим навијачима. Календар такмичења такав је да имамо и тешка путовања, па усљед тога имамо неизвјесно учешће Маркуса Вилијамса на овој утакмици. Не би требало да буде неки већи проблем, али у понедељак ћемо видјети да ли можемо да рачунамо на њега. Такође, имамо проблема и са повредом Бобана Марјановића. Ипак, остали играчи који су здрави, без обзира на евентуални изостанак њих двојице, морају да одиграју ову утакмицу на најбољи могући начин да бисмо уписали нова два бода."

Сусрет између Црвене звезде и Игокее игра се вечерас од 21 час, уз директан пренос на РТРС-у.

Резултати 12. кола АБА лиге:

Будућност - Цедевита 70:80
Цибона - МЗТ 70:61
Олимпија - Левски 89:70
Солнок - Крка 63:59
Задар - Партизан 69:68
Мега Лекс - Металац 99:82