latinica  ћирилица
15/12/2014 |  08:08 | Аутор: РТРС

Возачи опрез - магла, мраз и поледица

Магла јутрос смањује видљивост на путевима на подручју Фоче и Сарајева, а возачима се скреће пажња на мраз у нижим и могућу поледицу у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На подручју Бањалуке саобраћај јутрос је обустављен од новоизграђеног моста у Карановцу према граду у дужини од 500 метара због радова у оквиру реализације пројекта градског система водоснабдијевања и одвођења отпадних вода. Саобраћај ће бити обустављен до 18.00 часова.

У мјесту Ђевање на дионици магистралног пута Зворник - Дрињача због радова возила саобраћају једном траком.

Због клизишта на локацији Гребак, на дионици магистралног пута Мостар - Невесиње, саобраћај се одвија једном коловозном траком уз постављену сигнализацију. Радови на санацији су почели, па ће долазити до повремених обустава саобраћаја.

Отежано се саобраћа и у Бочцу, на дионици магистралног пута од Карановца према граници ФБиХ, гдје се активирало клизиште. Измјена режима саобраћаја важи до стицања услова за безбједно и несметано одвијање саобраћаја.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, саобраћај је обустављен и возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова, саобраћај се повремено одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионицама Шешлије -Јоховац и Јоховац - Руданка, гдје долази до повремених обустава саобраћаја.

Једном траком возила саобраћају на дионицама Клашнице - Прњавор у мјесту Чардачани, Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

Деминирање се изводи на дионици магистралног пута Добој - Тузла, у мјесту Станић Ријека, па ће од 9.00 до 15.00 часова долазити до повремених получасовних обустава саобраћаја. Предвиђено је да радови трају до 19. децембра.

У Федерацији БиХ због клизишта обустављен је саобраћај у мјесту Бабајићи на
на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија. Возила саобраћају обилазницом преко Дубрава.

На граничном прелазу нису евидентирана дужа задржавања при преласку границе.