latinica  ћирилица
25/11/2014 |  22:11 | Аутор: Агенције

Волонте: Русији није пружена шанса да изнесе свој став

Шеф посланичке групе Европске народне партије у Европском парламенту Лука Волонте упозорио је да Русији данас није пружена шанса да изнесе став о важним питањима, јер је глас Москве једноставно блокиран због аспирација предсједника САД Барака Обаме да поново дође до "хладног рата".

Он је истакао да Русија треба да настави да брани свој став упркос европској медијској блокади, те оцијенио да је наставак дијалога једини начин за "пробијање зида" између Москве и Брисела.

"Руски званичници, почев од представника државне Думе, треба да наставе с радом са различитим европским институцијама и тиме ће се Европа наћи у проблему јер Брисел неће моћи да се ограђује од дијалога са Москвом", наводи италијански политичар.

Волонте сматра и да је "неспоразум" између Европе и Русије резултат Обамине жеље да увјери ЕУ да европске земље тренутно живе у "хладном рату", преноси руска новинска агенција "Спутник".

"Бројни политичари манипулишу медијима, покушавају да наметну идеју да Русија није права демократија и да се полако враћа у еру СССР-а", упозорава Волонте.