latinica  ћирилица
22/11/2014 |  13:14 | Аутор: sportal.rs

Балабан најгори нападач Премијер лиге

Српски фудбалери Матеја Кежман и Дарко Коваћевић нашли су се на листи најгорих нападача Премијер лиге.
Бошко Балабан - Фото: daily mail
Бошко БалабанФото: daily mail

Кежман је на 47, а Ковачевић на 38. позицији. 

Дејли мејл је објавио на крају и имена десет најгорих нападача. На њој је и Андреј Шевченко, сигурно један од најбољих нападача у посљедње двије деценије, али не и док је играо у Премијер лиги.

Међутим, епитет најгорег понио је хрватски нападач Бошко Балабан. Хрват је стигао у Астон Вилу 2001. из Динама за шест милиона фунти. Недјељно је зарађивао 20.000 фунти, а за двије године у дресу екипе из Бирмингема одиграо је свега осам мечева, на сваком је ушао са клупе и није успио да постигне гол.

Балабанов уговор поништен је у децембру 2003. године када је отишао у Бриж. Звучи невјероватно да је на 24 утакмице у новом клубу постигао 25 голова и није личио на оног играча у дресу Астон Виле.

На другом мјесту је Марко Бугерс некадашњи је играч Вест Хема, потом слиједе Џејсон Ли (Нотингем Форест), Андреас Корнелиус (Кардиф сити), Томас Бролин (Лидс, Крисал Палас), Алфонсо Алвеш (Мидлзбро), седми је Шевченко који је 2006. стигао у Челзи након Милана у чијем дресу је постигао 187 голова на 325 мечева. Међутим, са само девет голова на 48 утакмица разочарао је навијаче "плаваца". који су очекивали много више од играча који је Романа Абрамовича коштао 30 милиона фунти.

Листу 10 најгорих нападача Премијер лиге комплетирају Стефан Гиварш (Њукасл), Аде Акинбији (Норич, Лестер, Шефилд) и Бразилац Жо (Манчестер сити, Евертон).