latinica  ћирилица
22/11/2014 |  08:51 | Аутор: РТРС

Умјерено облачно са сунчаним интервалима

У Републици Српској и Федерацији БиХ послије хладног јутра током дана преовладаваће облачно вријеме са повременим сунчаним периодима.

Највиша дневна температура ваздуха од седам до 11, на југу до 15 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће хладније, а очекивана дневна температура је око четири степена.

Хладније ће бити у мјестима гдје ће се током дана задржати магла и ниски облаци, док ће на југу бити сунчано и топлије. Јутрос преовладава сунчано вријеме, са малом до умјереном облачношћу, док по котлинама има магле или ниских облака.

Соколац и Купрес јутрос су били најхладнији, гдје је у 7.00 часова измјерено минус пет степени Целзијусових.

На Хан Пијеску и превоју Чемерно било је минус четири, у Источном Дрвару, Невесињу, на Бјелашници и Иван-седлу минус три, у Калиновику, Билећи, Рудом, Бугојну и Тузли минус два, а у Добоју, Сарајеву, Мркоњић Граду, Рибнику, Дринићу и Санском Мосту минус један.

У Бањалуци је у 7.00 часова било нула степени, као и Вишеграду и Зеници, један степен измјерен је у Бијељини, Приједору, Сребреници, Фочи, Горажду и Чапљини, два степена у Новом Граду и Бихаћу, три у Зворнику и Градачцу, четири у Требињу, шест у Мостару и седам у Неуму.