latinica  ћирилица
20/11/2014 |  22:10 | Аутор: novosti.rs

Србија бира селектора, струка се за сада ништа не пита

Фудбалска репрезентација Србија ће 25. новембра добити новог селектора.

Пет дана прије него што Саво Милошевић буде предложио име кандидата, познате се двије ствари: да је Радован Ћурчић "већ виђен" на клупи А селекције и да нико за мишљење није питао Стрчни одбор ФСС. А требало је, кад већ, између осталог, због тога и постоји, пишу Новости.

Предсједник овог савјетодавног тијела Илија Петковић, који руководи радом људи од струке српског фудбала, у четвртак је најавио хитан састанак.

"У што краћем року, а прије састанка Извршног одбора, ми ћемо одржати састанак на којем ћемо разматрати приједлоге за именовање новог селектора А репрезентације", каже Илија Петковић који је, иначе, савјетник предсједника ФСС Томислава Караџића задужен за А тим.

Ипак, члан Стручног одбора и предсједник тренерске организације Милољуб Остојић био је нешто рјечитији и конкретнији:

"Нас до дана данашњег нико ништа није питао или нас консултовао. Истина, ми смо само савјетодавно тијело које не доноси коначне одлуке, али и то би нешто требало да значи", каже Остојић.

Занимљиво је да посљедњих година Стручни одбор ФСС засједа, али да његове савјете или приједлоге нико из врха ФСС не схвата преозбиљно. Заправо, никада нису ни усвојени. Углавном су ту само да аминују одлуке са врха од како постоје.

"По Статуту наш састанак је неопходан, до данашњег дана није заказан. Даље, тренерска организација у Србији је на прилично ниским гранама. Слабо се улаже у наш рад, па нас самим тим и слабо цијене. Довољан је ваљда податак да је од свих тијела и комисија у ФСС Стручни одбор био најподложнији промјенама у посљедњих неколико година", додаје Остојић.

Саво Милошевић је нагласио да ће се он лично питати, а многи кажу да ће све аминовати заправо предсједник ФСС Томислав Караџић.

"Немам ја никакав проблем са тим, али се плашим да је Сави Милошевићу у најгорем могућем тренутку гурнут врућ кромпир у руке. Стручни одбор жели да помогне и очекујем да ће нас ових дана неко питати бар за мишљење", закључује Остојић.