latinica  ћирилица
20/11/2014 |  17:24 | Аутор: РТС

Розберг пред трку одлуке: Надам се да ће Луис возити чисто

Возач Мерцедесовог тима Нико Розбер грекао је да би његов клупски колега Луис Хамилтон требало "чисто да вози", у последњој трци Формуле један за Велику награду Абу Дабија, која ће дати одговор на питање ко ће бити побједник овогодишњег издања Формуле 1.

Хамилтон и Розберг се боре за шампионску титулу, а Британац уочи посљедње трке има 17 бодова више. У овој трци возачи ће добити дупле бодове, први пут у историји такмичења. Побједник ће добити 50 бодова, па би Хамилтону за титулу одговарало и да освоји друго мјесто иза Розберга. Два возача Мерцедеса нису у добрим односима, посебно послије инцидената у тркама у Монаку и Белгији.

"Луис може да уради нешто да трка остане 'чиста' - да вози 'чисто'. Мислим да може да утиче на то", рекао је Розберг и додао  "Урадићу све што будем могао, притискаћу га. Погријешио је у Бразилу, па има шансе. Учинићу све што могу".

Хамилтон је одговорио потврдно одговорио на питање да ли ће у Абу Дабију бити "чиста" борба.

"Не знам шта друго да кажем. У сваки викенд улазите вјерујући да ће тако бити. Ми о томе не причамо, не морамо. О томе се причало прије почетка сезоне, неколико пута за вријеме шампионата, а посебно послије трке у Белгији. Нисмо дјеца, требало би да знамо шта је лоше а шта добро", рекао је Хамилтон.