latinica  ћирилица
20/11/2014 |  12:48 | Аутор: РТРС

Реал једини тим који је постигао гол у сваком сусрету сезоне

Фудбалери Реал Мадрида су у првих 11 утакмица Примере постигли чак 42 гола, а ово је први пут након сезоне 1999./2000. да су успјели забити на свакој од првих 11 првенствених утакмица, пише "Goal.com."
Реал Мадрид - Барселона - Фото: АП
Реал Мадрид - БарселонаФото: АП

Мадридски клуб је постигао чак 42 гола, и има просјек од 3.8 по утакмици. Најувјерљивију су побједу остварили у гостима код Депортива у Ла Коруњи, на "Риазору" је било чак 8:2, а двапут су побјеђивали по 5:0 (Атлетик Билбао и Леванте). Кристијано Роналдо забио је 18 голова, уз то је погађао на девет утакмица у низу (није забио само Реал Сосиједаду крајем августа!).

Реал је нанизао осам побједа у Примери, уз фасцинантну гол-разлику 37-5! Тренера Карла Анћелотија погодила је поврда Луке Модрића, а чини се како ће у суботњем првенственом мечу с Еибаром на његово мјесто ускочити њемачки репрезентативац Сами Кедира.

Тако Анћелотти неће имати потребу мијењати већ уиграну тактичку поставу 4-3-3, а у везноме ће реду добити "тандем КК" - Крос-Кедира - из њемачке репрезентације.

Кедира није имао среће с повредама у посљедње вријеме, прошле је сезоне оперисао укрштене лигаменте, опоравак је био дуг, а услиједило је неколико мањих повреда и још једна лакша операција кољена, које су њемачког везњака потпуно избациле из конкуренције и удаљиле из првог тима Реала.

Сад има прилику показати да ли је заиста играч за Реал јер су му у клубу дали "одвезане руке" и дозволу да у зимском прелазном року потражи нови клуб. Но можда га и задрже јер везни је ред сада десеткован повредама, Модрића неће бити најмање три мјесеца на терену, а на још неодређено вријеме ван тима ће бити и Илараменди, па ће и Кедира "бити добар"...