latinica  ћирилица
20/11/2014 |  08:12 | Аутор: РТРС

Превентивно посипање коловоза на превоју Чемерно

На свим важнијим путевима у Републици Српској саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, док је на превоју Чемерно, на дионици Гацко- Тјентиште, због слабог снијега који је падао јутрос извршено превентивно посипање коловоза.
Чемерно - тунел - Фото: РТРС
Чемерно - тунелФото: РТРС

У котлинама и дуж ријечних корита евидентирана је мјестимична магла, а на дионицама у усјецима и поред камених косина постоји опасност од ситнијих одрона.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују опрезну и спорију вожњу, прилагођену условима и стању на путевима, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због радова на дионици пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци на снази је обустава саобраћаја, који се преусмјерава на привремену обилазницу.

Саобраћај се преусмјерава на привремене обилазнице због санације мостова Петља, Паљевац и Балкана на магистралном путу дионица Рогољи-Мркоњић Град-Језеро.

У оквиру пројекта система водоснабдијевања на дионицама путева Карановац - Црна Ријека и Карановац – Митровићи је због извођења радова успорено одвијање саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова, саобраћај се одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој Вукосавље - Каруше на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац -Руданка до краја године измијењен је режим саобраћаја уз обуставе саобраћаја од 15 минута на сваки пуни час од 7.00 до 17.00 часова.

Због деминирања терена на дионици пута Добој - Тузла у мјесту Станић Ријека од 8.00 до 15.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја.

У току је изградња моста у мјесту Текућица, због чега се саобраћај се преусмјерава на дионицу пута Добој /Пољице/ - Станић Ријека.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.