latinica  ћирилица
20/11/2014 |  07:13 | Аутор: sportal.rs

Леброн Џејмс се нада мањој минутажи

Нагађања са почетка НБА сезоне да ће тренер Кливленда Дејвид Блат ограничити минутажу прве звијезде тима Леброна Џејмса, за сада се не остварује у пракси.

Џејмс припада самом врху листе играча са највећом минутажом у лиги у досадашњем дијелу сезоне, са 39,1 минута у посјеку по мечу. Испред њега су само Реџи Џексон из Оклахоме (41,4 минута) и Џими Батлер из Чикага (40,3). Међутим, то би у Џејмсовом случају ускоро могло да се промијени, јер је и сам најавио могућност да постепено смањује минутажу у наредном периоду.

"Не би ми сметало. Мислим да би требало да дамо више простора момцима са клупе. Када сам погледао статистику видио сам да смо Кајри, Лав и ја у топ пет играча у лиги по броју минута по утакмици. То мора да се смањи", ракао је Леброн.

У тиму "Кавалирса" Ирвинг проводи у игри 38,4 минута у просјеку по мечу, а Лав 37, што краткорочно доноси резултате, али сезона у којој Кливленд иде на титулу је предуга да би се већ у почетној фази максимално трошили најбољи играчи.

"Што се мене тиче, не желим да овако буде кроз цијелу сезону. Тренутно је тешко да смањимо минутажу јер покушавамо да ухватимо заједнички ритам и да имплементирамо неке ствари које не смијемо да прескочимо. Али, у исто вријеме, морамо бити опрезни у цијелој ситуацији. Није ми проблем да додам још неколико минута да бих помогао екипи, како бих касније онда могао да спустим минутажу. Мислим да је тако најбоље за све", рекао је Џејмс.