latinica  ћирилица
19/11/2014 |  23:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Хрватски навијачи на слободи чекају суђење

Петнаесторица хрватских навијача који су ухапшени због изазивања нереда на фудбалској утакмици Италија - Хрватска у недјељу у Милану пуштени су кући и на слободи ће чекати суђење у Италији, пренијели су хрватски медији.

Портал индеx.хр преноси информацију хрватског конзулата у Милану према којој је надлежни судија одлучио да "нема основе за даље задржавање у притвору петнаесторице хрватских држављана" и да ће вечерас бити пуштени кући.

"Они су дужни да се одазову на судску расправу за коју ће термин бити одређен накнадно, а пријети им казна од шест мјесеци до пет година затвора", наводи хрватски портал и додаје да ниједан од њих не смије три године присуствовати фудбалској утакмици у земљама Европске уније.

Раније је било најављено да ће хулигани одговарати пред судом у четвртак због изазивања нереда током квалификационе утакмице за европско првенство на стадиону "Сан Сиро".

Полиција је ухапсила 16 навијача, а једини малољетник међу њима већ се вратио кући с родитељима који су у уторак дошли по њега.
Због бакљаде хрватских навијача меч против Италије други пут је прекинут у 75. минуту, а већи нереди спријечени су интервенцијом полиције, која је изгреднике избацила са стадиона.

Претходно су присталице гостујућег тима такође убацивали бакље на терен приликом изједначујућег гола у 15 минуту, а неспортско понашање наставили су бодрењем своје екипе уз усташке повике "За дом спремни" и "Ајмо усташе".

Утакмица између репрезентација Италије и Хрватске завршена је неријешеним резултатом 1:1.