latinica  ћирилица
19/11/2014 |  15:21 | Аутор: СРНА

"Оскар квалитета" Дому здравља Бијељина

Дому здравља Бијељина данас је на свечаности у Београду, поводом обиљежавања Свјетског дана квалитета, додијељена Национална награда за пословну изврсност "Оскар квалитета".

Дом здравља Бијељина проглашен је апсолутним побједником у категорији организација ван територије Србије, а директор Дома здравља Златко Максимовић рекао је да је за све запослене у тој институцији нарочито значајно што су награђени баш у матици Србији.

"Ова награда за нас има посебну тежину из више разлога, а они који се баве квалитетом знају да је ово највећа награда за квалитет у региону", рекао је Максимовић новинарима у Привредној комори Србије /ПКС/ у Београду.

Подсјећајући да је Дом здравља Бијељина до сада добио знатан број награда, те да свака од њих има свој значај, Максимовић је истакао да то представља и додатну обавезу за запослене.

"Ова награда за све запослене у Дому здравља представља обавезу да и убудуће учинимо све у нашем најплеменитијем послу којим се бавимо да што квалитетније бринемо о здрављу наших суграђана", нагласио је Максимовић.

Награде у ПКС додијељене су у још двије категорије и то реални сектор и јавни сектор, а поводом јубиларне двадесете године награде "Оскар квалитета" додијељена су и специјална признања "Најбољи међу најбољима" најуспјешнијим организацијама на основу резултата постигнутих у претходних 19 година.

Апсолутни побједници су и "Први партизан" из Ужица у категорији реалног сектора, те "Апотека Београд" у категорији јавног сектора, док су награду "Најбољи међу најбољима" добили "Енергопројект ентел" и "Карлсберг Србија".

Свечаност поводом обиљежавања Свјетског дана квалитета и Европске недјеље квалитета 2014. године организовали су ПКС и Фондација за културу квалитета и изврсност, под покровитељством Министарства привреде Србије.

Национална награда за пословну изврсност "Оскар квалитета" додјељује се организацијама које су у текућој години постигле врхунске резултате на плану унапређења и развоја квалитета и пословне изврсности и конкурентности у Србији и окружењу.