latinica  ћирилица
19/11/2014 |  14:32 | Аутор: novosti.rs

Голман Србије Катарина Томашевић одбила операцију због ЕП

Као да је неко бацио чини на свјетске вицешампионке.

Најбоља рукометашица свијета за 2013. Андреа Лекић повриједила је скочни зглоб, најбољи лијеви бек прошлог СП Сања Дамњановић има великих проблема са хрскавицом, а Катарини Томашевић су 26. новембра заказали операцију кољена!

Шампионат Старог континента у Хрватској и Мађарској почиње 7. децембра, а "трио фантастико" је под знаком питања.

"Вучем повреду већ дуго, на посљедњем прегледу је установљено да ми је пукао менискус. Мађари су жељели одмах да ме оперишу, али рекла сам доктору: "Нећеш ти мене да дираш, идем ја на Европско првенство", кроз осмјех за "Новости" прича сјајни голман, иако је ситуација алармантна.

"Министарка одбране" одложиће хируршку интервенцију, мада би наступ на ЕП могао да јој угрози каријеру.

"У клубу браним само по потреби, али на ЕП сигурно идем. Играћу под ињекцијама, као Сања прошле године.

"Консултоваћемо се обје са нашим љекарима и видјети каква је процјена. Не могу да вјерујем какав хаос нас је задесио, а баш смо се "загријале" за ово првенство. Биће веома напоран шампионат, то је додатни проблем", забринута је Томашевићева.

Лекићева у сриједу скида лонгету и знаће више о стању скочног зглоба, док је Дамњановићева у још већем проблему. Прва "бомбардерка" нашег тима у јануару је оперисала менискус, а током цијеле године је играла са боловима због оштећења хрскавице. Сања не би смјела опет да ризикује...

Листа повреда све дужа

Повреде муче још два српска бека, Јелена Трифуновић има проблем са раменом, а Кристина Лишчевић са зглобом.

"Ово нас је потпуно пореметило", истиче селектор Србије Бошковић.

"Жељели смо да припремни турнир у Норвешкој од 27. до 30. новембра искористимо за уигравање, питање је у ком саставу ћемо ићи. Чекамо резултате прегледа", закључио је Бошковић.