latinica  ћирилица
19/11/2014 |  13:22 | Аутор: Б92

Перес враћа Мијатовића у Реал

Предсједник Реал Мадрида Флорентино Перес намјерава да врати легенду клуба Предрага Мијатеовића на мјесто спортског директора.

Перес је већ започео реорганизацију најтрофејнијег свјетског клуба, по узору на минхенски Бајерн, пишу шпански медији.

То значи да би велику улогу у вођењу клуба требало да имају бивши играчи, односно легенде клуба.

Перес је вратио некадашњег капитена Фернанда Јера који је помоћник Карлу Анчелотију, а покушао је да врати и Раула Гонзалеса којем је понуди мјесто потпредсједника, али је легендарна седмица Мадриђана одлучио да остане у Њјујорку због дјеце.

Ту је и Зинедин Зидан који је тренутно тренер другог тима Реал Мадрида. У клубу раде и Дубен де ла Ред и Сантјаго Солари.

Мијатовић је био спортски директор Реала био док је клубом предсједавао Рамон Калдерон. Иако се чинило да стријелац побједоносног гола у финалу Лиге шампиона 1998. године нема добре односе са садашњим руководством клуба, очигледно да није тако.

Мијатовић је као играч у Реалу провео три сезоне и за то вријеме је освојио Примеру, Суперкуп Шпаније, Интерконтинентални куп и Лигу шампиона. Флорентино Перес га због тог гола којим је донио Реалу титулу првака Европе послије 32 године много цијени, па поновни повратак Подгоричанина у клуб није изненађење.

Бивши играч Партизана је током боравка на мјесту спортског директора довео неколико сјајних холандских укључујући Робена и Снајдера, али Реал није успио да оствари запажене резултате у Европи, односно да освоји титулу у Лиги шампиона.