latinica  ћирилица
19/11/2014 |  11:04 | Аутор: Мондо

Богданову забрањен улаз на мечеве репрезентације

Хулигану, који је прекинуо две утакмице "орлова", коначно је изречена мјера забране присуства утакмицама Србије ступила на снагу.
 - Фото: Beta/AP
Фото: Beta/AP

Иван Богданов прекинуо је дуел Србије и Италије у Ђенови 2010. године у квалификацијама за ЕУРО 2012, а затим је учествовао и у инцидентима четири године касније, такође у квалификацијама за Европско првенство, након којих није завршен ни меч Србије и Албаније у Београду.

Због Богданова Србија је претрпјела већ много штете, али како ствари тренутно стоје, Богданов више неће моћи на мечеве репрезентације.

"Богдану је изречена мјера забране присуства на мечевима Србије још раније, али када се играо дуел са Албанијом није била правоснажна", изјавио је за "Ало" Миливој Мирков, комесар за безбједност ФСС.

"Рекао бих да Богданов није највећи проблем насиља на нашим стадионима. Треба посматрати шире, како да ријешимо проблем. Понекад казнене мере могу да буду блаже, али ефикасније", додао је Мирков.

Он је додао да ФСС нема моћ да некоме забрани да присуствује мечу.

"Све је то у надлежности правосудних органа. Организатор, по питању изрицања забране, нема никакве опције. Ми као организатори меча не можемо чак ни од правосудних органа да тражимо да се у вријеме одигравања утакмице одређено лице јави у најближу полицијску станицу. У неким државама законски је омогућено и да клуб изрекне забрану просуства хулиганима, овдје још не", рекао је комесар за безбједност ФСС.

Дакле, Боданов више неће моћи да уживо посматра "орлове", али је остало нејасно да ли ће моћи да присуствује рецимо утакмицама Црвене звезде, чији је навијач.