latinica  ћирилица
19/11/2014 |  08:20 | Аутор: Б92

Ћурчић: Коректна реакција играча, добар однос

Вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да је задовољан реакцијом екипе у утакмици са Грчком.

Ћурчић је веома задовољан приступом послије тешке ситуације након сусрета са Данском.

"Екипа је максимално коректно реаговала послије тешке ситуације и урадила је оно што сам ја и тражио", рекао је Ћурчић.

Србија је побиједила Грчку са 2:0, након што је у петак код куће изгубила од Данске 1:3.

"Успјели смо да побиједимо добру Грчку у сасвим солидној партији. Током ова три дана смо успјели да се припремимо за једну овакву, резултатски веома битну утакмицу, јер смо побједом хтјели да изађемо из тог циклуса", рекао је Ћурчић.

Стријелци за "орлове" били су Радосав Петровић и Немања Гудељ у другом полувремену.

"Било је против Грчке проблема у првих 20 минута, али издржали смо тај притисак. Недостајало је самопоуздања, осјетило се то, али смо хтјели резултат и дошли смо до њега. Посветили смо много пажње дефанзиви јер је у претходним утакмицама било проблема. Из доброг односа дошла је добра игра у одбрани", казао је Ћурчић.

Он је водио репрезентацију пошто је досадашњи селектор Дик Адвокат споразумно раскинуо уговор послије лоших резултата на почетку квалификација за Европско првенство. Ћурчић је додао да не жели превише да коментарише то да ли ће постати и трајно рјешење за мјесто селектора.

"Вријеме је пред нама, треба пуно ствари да се уради, да се слегне и не бих превише коментарисао останак на клупи А репрезентације", истакао је Ћурчић, који је селектор младе репрезентације Србије.

Према његовим ријечима, играчи су послије тешке ситуације показали да воле да играју за национални тим своје земље.

"Са много састанака и разговора, како са мном, тако и са руководством Фудбалског савеза Србије, играчи су схватили и постали свјесни ситуације у којој смо се налазили, најважнија је била психолошка страна", закључио је привремени селектор.

Србија ће наредни сусрет играти у марту, када ће гостовати Португалу у наставку квалификација за Европско првенство у Француској.