latinica  ћирилица
19/11/2014 |  08:01 | Аутор: РТРС

Данас облачно

Претежно облачно вријеме у првом дијелу дана и раном послијеподневу са повременом кишом, углавном у централним и источним предјелима. Поподне кидање облачности и мало свјежије у односу на претходне дане.

 Ујутро претежно облачно с мјестимичном кишом на западу, централним предјелима и на југозападу. У осталим крајевима суво.

Током дана с мјестимичном кишом у централном појасу земље и источним предјелима, те по којим пљуском на југу, а на западу и југозападу суво. Поподне раслојавање и кидање облачности, углавном суво осим истока гдје још понегдје може бити слабе кише. У источном дијелу Посавине, Семберији и Подрињу у касно поподне краткотрајни пљускови. Према ноћи у већини предјела суво и промјењиво облачно.

Вјетар слаб до умјерен јужни и југозападни, поподне умјерен у планинама и појачан западни да би према ноћи био слаб и промјењив. Највиша дневна температура ваздуха од  9°C до 15°C, у вишим предјелима од  6°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутру  и  пријеподне претежно облачно са повременом слабом кишом извјеснијом око подневних часова. Послијеподне промјењиво облачно, накратко могућа слаба киша,  а увече сумаглица и магла око ријека.

Вјетар слаб током дана до умјерен западни. Највиша дневна температура ваздуха око 13°C.