latinica  ћирилица
18/11/2014 |  19:32 | Аутор: РТС

Делфини декласирали Шпанце

Ватерполо репрезентација Србије декласирала је Шпанију у Нишу резултатом 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0) у мечу првог кола Свјетске лиге. Побједник такмичења директно одлази на ОИ у Рију 2016. По два гола постигли су Мандић, Прлаиновић и Рађен.
Ватерполисти Србије шампиони Европе - Фото: AP
Ватерполисти Србије шампиони ЕвропеФото: AP

Ватерполо репрезентација Србије побједом је започела одбрану титуле у Свјетској лиги савладавши у Нишу, у првом колу Б групе, селекцију Шпаније са 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0).

Изабраници селектора Дејана Савића убједљиво су стартовали у новом издању такмичења и најавили сигуран корак ка остварењу циља - одбрани титуле, која доноси директан пласман на Олимпијске игре 2016. и Рио де Жанеиру.

Шпанија је пред нешто више од 1.200 гледалаца у Чаиру повела преко Плаија Маљаре, а онда је Србија узвратила са пет голова и већ у првој четвртини стекла велику предност.

Друга и трећа дионица прошле су без голова, а онда је Србија силовито одиграла посљедњу четвртину и забиљежила убједљиву побједу.

По два гола постигли су Душан Мандић, Никола Рађен и Никола Прлаиновић, а стријелци су били још и Филип Филиповић, Милош Ћук и Душко Пијетловић.

Меч у нишком Чаиру одигран је први пут по измијењеним правилима, базен је био краћи за пет метара. Ово је послије четири године била прва утакмица репрезентације у Нишу, па не чуди информација да су улазнице просто плануле.

Уочи меча Живку Гоцићу и Слободану Никићу уручени су поклони за 300. одиграну утакмицу, а Душку Пијетловићу за 200. утакмицу у репрезентацији.

Наредни меч ватерполисти Србије играју као гости 9. децембра против Њемачке.