latinica  ћирилица
15/11/2014 |  11:17 | Аутор: sportske.net

Гаудлок МВП петог кола, Тео најбоље асистира

Американац Ендрју Гаудлок именован је за најкориснијег играча 5. кола групне фазе Евролиге, док је српски интернационалац Милош Теодосић још једном био најбољи асистент кола.

Кошаркаш Фенербахче Улкера Ендрју Гаудлок изборио се за титулу најкориснијег играча петог кола групне фазе елитног кошаркашког такмичења сјајном партијом у дуелу са Бајерном.

Американац је у четвртак вече оборио рекорд Евролиге пошто је из 13 покушаја постигао 10 тројки, а када се томе дода да је још два пута био прецизан за у шуту за два поена и да је остварио 3 скока и 4 асистенције, јасно је зашто Гаудлок бива именован за МВП-а петог кола.

Он је са укупно 34 поена партиципирао у побједи Фенербахчеа над Бајерном у гостима па са укупним индексом корисности 40 носи титулу МВП-а испред Шејна Лавала (35) и Артсиома Паракуског (30).

Српски репрезентативац Милош Теодосић још једном је доминирао када су асистенције у питању па пето коло завршава за три копља изнад првог пратиоца, гледајући тај аспекат.

Плејмејкер ЦСКА остварио је 12 асистенција у новој побједи Московљана док други асистент петог кола Данијел Хекет има 9 додавања.

Рецимо и то да је Милош Теодосић послије 5 одиграних кола најбољи асистент у Евролиги са просеком од 8.4 додавања по утакмици.