latinica  ћирилица
12/11/2014 |  19:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Прва побједа Партизана у Еврокупу

Кошаркаши Партизана остварили су први тријумф у Еврокупу, пошто су у мечу пете рунде савладали Асесофт у Пиониру са 76:69.

Требало је да прође пет утакмица па да кошаркаши Партизана осете сласт победе ове сезоне у Еврокупу.

Српски тим вечерас није блистао, али је показао велику борбеност, која му је на крају донијела изузетно важну побједу и наду за пролазак у наредну фазу такмичења.

Црно-бели су одлично отворили меч и права је штета што нису успјели да задрже почетну предност (25:16), већ су дозволили противнику да се серијом 8-0 у финису прве четвртине врати у игру.

Велика борба вођена је до посљедње дионице када је Партизан коначно успио да сломи отпор "легије странаца" из Румуније.

Пресудан моменат утакмице била је тројка Милана Мачвана са скоро девет метара, која је пробудила публику и наговијестила серију домаћина од 12-0.

Изабраници Душка Вујошевића у том тренутку су, послије дуже времена, преузели контролу над утакмицом (66:60), а коначан ударац Асесофту задао је Миленко Тепић поготком са дистанце 70 секунди прије краја.

Млади Вања Маринковић поново је показао дјелић потенцијала који посједује потврдивши да претходно добро издање против МЗТ-а није била случајност.

Маринковић је одиграо као да има највеће искуство у тиму, а не само 17 година.

Навијачи Партизана на овом мечу организовали су акцију "Сале, врати се", која за циљ има да се у клуб врати Саша Павловић, који је црно-бели дрес носио у другом дијелу прошле сезоне.

Наредну утакмицу у Еврокупу кошаркаши Партизана одиграће у уторак, 18. новембра, када у Пиониру дочекују литвански Лијетувос Ритас.