latinica  ћирилица
31/10/2014 |  17:35 | Аутор: Агенције

Вујошевић: Жалим због потеза, али нећу се извинити Андрићу

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да његов потез према Михајлу Андрићу послије свакако заслужује критику, али да не жели да му се извини.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

По завршетку утакмице са Хапоелом у Јерусалиму, у којој је Партизан поражен са 82:79, Вујошевић је напао Андрића, ударивши га у врат.

"Нећу се извинити Андрићу. Андрић би требало мени да се извини што ме је довео у ову ситуацију, али због мог геста то не треба да уради. Према играчима сам максимално чист, а диже се непотребна прашина", изјавио је Вујошевић.

На питање да ли му је жао што је Андрића ухватио за врат, Вујошевић је одговорио:

"Жао ми је што игру у Јерусалиму хоћете да сведете на инцидент, јесте ружно, али сличне ствари с радили и остали тренери, па о томе нико ништа није писао када су саплитали и јурили играче. Мурињо и Венгер су имали клинч, да ли и то одговара Вучићу", навео је Вујошевић.

Према Вујошевићевим ријечима свако има свој метод, а он је препознатљив по специфичном раду.

"За мене су играчи најбитнији, али морају да буду са обје ноге на земљи и желим да им подигнем индивидуални квалитет, али људски. У свакој фамилији може да се деси да родитељ опсује и удари дијете, али ја нисам то урадио већ само само прислонио руку. Андрић је сјајан момак, није урадио оно што му је речено, а погодило ме је то што није урадио оно што сам захтјевао од њега на терену. Не знам зашто новинари шире причу, није лијепо то што сам урадио, али ја живим са тим играчем", истакао је Вујошевић.

Вујошевић је рекао да је државни врх непријатељски расположен према њему.

"Они су објавили на сајту да ће реконструиосати простор око стадиона Звезде, али је послије дошло другачије објашњење. То причам као први човјек Спортског друштва Партизан, каква је то бензинска пумпа од 10 хектара. Причам оно што мислим да је тачно и не интересује ме што имам непријатеље, али колико непријатеља, толико части", поручио је Вујошевић, "Новинари шире причу да је лоше што моји играчи тренирају од седам ујутру, а премијер Вучић је то радно вријеме успоставио у фирмама, да ли мислите да играчи не треба да имају исти третман као радници“.

На конференцији за медије био је и Андрић, али млади кошаркаш није желио да коментарише инцидент са Вујошевићем на мечу против Хапоела и поручио да су то ствари унутар клуба.