latinica  ћирилица
31/10/2014 |  09:10 | Аутор: СРНА

Дјеца тужила "Малезију ерлајнс" и државу

Двоје малезијске дјеце тужило је компанију "Малезија ерлајнс" и владу ове земље зато што су изгубили оца на лету "МХ 370".

Ово је прва тужба коју је поднијела родбина путника мистериозно несталих прије осам мјесеци.

Џи Киснон /13/ и Џи Кинланд /11/ оптужили су одјељење за цивилну авијацију за немар, јер није ступило у контакт с авионом у разумном времену након што је летјелица нестала с радара током лета од Куала Лумпура према Пекингу.

Авион је нестао 8.марта са 239 путника и чланова посаде.

Тужба је поднесена пред Високим судом у Куала Лумпуру, а у њој се тврди да компанија није предузела све неопходне мјере да би осигурала безбједност лета, пренио је АП.

У тужби су као одговорни именовани генерални директори одјељења за авијацију и имиграцију, командант ратног ваздухопловства Малезије и влада. Свима се ставља на терет да су показали немар и прекршили правила службе.

"Чекали смо осам мјесеци. Послије разговора с разним стручњацима, вјерујемо да имамо довољно доказа за снажан случај. Неприхватљиво је да тако велики авион нестане у овом добу технологије", рекао је адвокат подносилаца тужбе Арунан Селвараџ.

Дјечаци траже одштету због менталног узнемирења, емотивног бола и губитка подршке послије нестанка њиховог оца Џи Џинг Ханга. Он је водио једну интернетску фирму и мјесечно зарађивао скоро 5.200 долара.

Адвокат је рекао да је на суду да одреди износ надокнаде.