latinica  ћирилица
30/10/2014 |  09:06 | Аутор: Агенције

Хрватска: Ветерани на штакама и у колицима долазе у Сабор

Предсједник Хрватског сабора Јосип Леко позвао је чланове Одбора за ратне ветеране и предсједнике клубова заступника да се одазову на Округли сто о остваривању права хрватских ветерана, хрватских ратних војних инвалида и чланова њихових породица.

Ветерани су најавили су да ће доћи у Сабор у 12 часова у поворци на штакама и у колицима. "Не одустају од својих захтјева за смјенама министра Предрага Матића, његове замјенице Весне Нађ и помоћника Бојана Главашевића", општа је оцјена.

Тврде да нису ништа учинили за хрватске ветеране, за које траже и уставни закон.

Округли сто о правима хрватских ветерана затворен је за јавност, а по његову завршетку изјаве ће дати предсједник Хрватског сабора Јосип Леко и предсједник Удружења стопостотних ратних војних инвалида Ђуро Глогошки.

Милановић је одбацио критике и не пристаје на ултимативне захтјеве за смјену министра Матића и његових најближих сарадника.

Подсјетимо, прије два дана ветерани су у шатору испред Министарства одржали получасовни округли сто "100 одсто за Хрватску у проналаску рјешења". На округли сто је био позван цијели државни врх, али се нико није појавио. Био је присутан изасланик предсједника Републике Винко Ковачић, а у име предсједника Сабора шефица његовог кабинета Ђурђица Пралас.

Ветерани су јуче, након годину дана тражења састанка с министром здравља, то напокон и реализовали. Затражили су болницу за лијечење ратних ветерана од министра Синише Варге.