latinica  ћирилица
29/10/2014 |  18:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошарка: Жријеб група ЕП 2015. у Паризу

Жријеб група првенства Европе за кошаркаше 2015. године биће одржан 8. децембра у Дизниленду у Паризу, објавила је данас ФИБА Европа.

На мјесту које је једно од најпознатијих европских атракција жријебом ће 24 национална тима бити разврстана у четири групе са по шест екипа.

Континентални шампионат од 5. до 20. септембра сљедеће године биће квалификакционо такмичење за учешће на Олимпијским играма 2016. у Рио де Жанеиру.

Финалисти ће изборити директно учешће на предстојећој Олимпијади, док ће четири репрезентације које се пласирају од 3. до 6. мјеста играти квалификације за Рио.

Првенство Европе за кошаркаше 2015. биће одржано у Њемачкој, Француској, Летонији и Хрватској и то ће бити први пут у 80-годишњој историји да се шампионат одржава у четири земље.

Утакмице групне фазе ЕП играће се у Берлину (Њемачка), Монпељеу (Француска), Риги (Летонија) и Загребу (Хрватска), а нокаут фаза и завршни дио у Лилу (Француска).

Прије жријеба за Европско првенство кошаркаша, у Будимпешти ће 29. новембра бити одржан и жријеб група за шампионат кошаркашица, гдје ће 20 селекција бити разврстано у четири групе са по пет тимова.

Првенство Европе за кошаркашице на програму је од 11. до 28. јуна, 2015. у Мађарској и Румунији.