latinica  ћирилица
29/10/2014 |  17:22 | Аутор: ТАНЈУГ

"Зоранов брк" припао Горици Поповић

На "Зорановим данима" у Зајечару, престижну награду "Зоранов брк" освојила је Горица Поповић за тумачење улоге Флоренс Фостер Џенкинс.

Након уручења награде, Горица је својим чувеним осмјехом, кога публика обожава, наградила гледаоце, и присјетила се свог Зорана Радмиловића:

-Ја сам играла са Зораном. Једна од мојих првих улога  била је улога у представи "Ој Србијо, нигде `лада нема". То је за мене била велика срећа и част, а поготово бити на сцени са Зораном. Видио је да имам трему и трудио се да ме опусти да се са мном пошали, како је он то знао. Заиста је дивно што ови дани постоје и што је сећање на њега још  свјеже и треба да се његује. Зато што је он био један изузетак, тако чудесан глумац и човјек. Човјек, који је био прилично затворен, намргођен, а онда се попне на сцену и постане краљ и владар те сцене. Зато га је публика вољела неизмјерно. Веома се радујем што сам добила овај бркић Зоранов - рекла је на сцени Горица, примајући награду.

-Јако сам сретна што смо били са овом представом вечерас, мислим да се публици допало и да су реакције биле одличне. Представа комуницира са публиком. Ради се о жени која је много вољела да пјева, а није знала да пјева. Имала је новац и плаћала је своје клубове и рецитале, пијанисту и наступала. Овај комад се много игра по свијету и баш је посластица за глумце - казала је популарна глумица о улози за коју је награђена.

На питање новинара како је успјела да пјева фалш, с обзиром на то да је позната по добром слуху, Горица је одговорила да је то био њен највећи изазов.

- Најприје сам савладала да добро отпјевам оперске арије, а потом сам то морала да кварим – кроз осмијех је казала ова бриљантна глумица.