latinica  ћирилица
29/10/2014 |  16:51 | Аутор: СРНА

Предсједништво: СМ БиХ да достави нови извјештај

Предсједништво БиХ закључило је данас да усмени извјештај предсједавајућег Савјета министара БиХ о стању на подручјима погођеним природном несрећом и реализацији средстава прикупљених на међународној донаторској конференцији у Бриселу 16. јула није цјеловит и да не садржи прецизне информације о стању на терену и донаторским средставима.

Закључено је да ће предсједавајући Савјета министара БиХ Предсједништву БиХ хитно доставити на разматрање свеобухватан писани извјештај, који садржи цјеловите информације о реализацији прикупљених донаторских средстава и о активностима свих учесника у процесу опоравка и обнове подручја погођених природном несрећом, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједништво је донијело и одлуку о уништавању муниције и минско-експлозивних средстава Оружаних снага БиХ и задужило Министарство одбране БиХ да, у оквиру прописаних процедура, примјеном међународних споразума, уговора и одлука прихваћених од надлежних институција БиХ, уништи све количине неисправне муниције која је, као таква, идентификована након контролно-техничких прегледа. Министарство одбране БиХ дужно је да по реализацији обавеза из ове одлуке достави извјештај Предсједништву БиХ, а по потреби или на тражење Предсједништва БиХ и прије краја реализације.