latinica  ћирилица
29/10/2014 |  16:16 | Аутор: РТС

Вучић: Циљ владе више страних инвестиција

Премијер Србије Александар Вучић отворио је у Лондону инвестициону конференцију, уз поруку да је Влада почела да реформише Србију са јасним циљем да постане најатрактивнија земља за стране инвестиције у региону

 Вучић је на конференцији "Србија – Дан инвестирања" поручио да је циљ Владе Србије да има што више страних инвестиција и инвестиција из Велике Британије. Конференцију организује Британско-српска привредна комора, преноси Танјуг.

"Ова влада, која има највећу подршку у историји српског демократског друштва, одлучна је да побољша пословну климу у Србији. Политичка и макроекономска стабилност, као основни предуслови за привлачење страних инвестиција и сигурност њиховог капитала, сада су остварене. Економске реформе, економски раст и смањење незапослености су приоритети ове владе", рекао је премијер.

Присутнима се обратио и министар финансија Србије Душан Вујовић, истакавши да је Србија на почетку дугог пута и да је вријеме да се надокнади оно што је изгубљено у посљедње двије деценије.

"Ова влада ће вам омогућити сигурну пословну климу. Ми смо на финансијском тржишту још од 2011. године и сад морамо да докажемо инвеститорима да су добро инвестирали и да треба да инвестирају више", истакао је Вујовић.

На скупу је говорио и бивши аустријски канцелар Алфред Гузенбауер, који је истакао да су у Србији сви посвећени европском путу – и Влада и представници пословног свијета, али и народ.

"Србија је учинила све када су реформе у питању и Србија ће се показати као одговоран партнер Европи", истакао је Гузенбауер.

Британско-српска привредна комора основана је прије пет година са циљем да оснажи пословне везе српске и британске привреде.

Вучић се прије отварања инвестиционе конференције састао са шефом британске дипломатије Филипом Хамондом. 

Приватизација Телекома, партнер за ЕПС

Тражимо инвестиционог партнера за компанију Телеком Србија, каже премијер Србије у интервјуу за блог ЛСЕ. Сасвим је сигурно да нећемо продавати већински пакет акција ЕПС-а, али тражимо инвеститора заинтересованог за мањински пакет, наводи Александар Вучић.
Вучић је говорио о реформским мјерама које српска влада спроводи, као и о законима који су усвојени како би поправили инвестициону климу у Србији.