latinica  ћирилица
29/10/2014 |  16:04 | Аутор: РТРС

Библиотека у Шамцу богатија за 150 књига

Шамачка библиотека од данас је богатија за 150 књига намијењених најмлађим читаоцима. Ријеч је о донацији Хипо банке, која је Међународни дан штедње посветила помоћи у набавци књига библиотекама страдалим у поплавама.

Захваљујући овој донацији, вриједној око хиљаду и по марака, млади читаоци којих на евиденвији библиотеке има око 370, имаће прилику да читају најпознатије домаће и стране ауторе, популарне бестселере за младе, али и књиге лектире.

- То су најновији наслови у издању Букленда. Неке наслове уопште до сада нисмо имали, а неки су наслови обновљени, тако да смо надокнадили један дио онога што смо изгубили у поплави - истакла је Вера Јовановић, директорка Народне библиотеке Шамац.

Хипо банка је међународни дан штедње посветила најмлађима. Акција прикупљања средстава и дистрибуције књига у библиотеке у Добоју, Бијељини, Челинцу и Шамцу спроведена је у сарадњи са Удружењем библиотекара РС.

Шамачка библиотека је у мају остала без трећине, од укупно 21 хиљаде наслова. Захваљујући бројним донаторима, међу којима је и Хипо банка, до краја године ће ова установа бити богатија за око двије и по хиљаде класичних и популарних наслова.