latinica  ћирилица
29/10/2014 |  15:02 | Аутор: СРНА

Бијељина: Истрага против 21 лица за злоупотребу ваучера

Центар јавне безбједности Бијељина спроводи пет истрага на захтјев Окружног тужилаштва у Бијељини по пријави против 21 лица да су неовлашћено добили платну картицу за поплављене, изјавила је портпаролка ЦЈБ Александра Симојловић.

Симојловићева је рекла да је ЦЈБ до сада Окружном тужилаштву доставио извјештај против Ж.Н, И.М. и В.В. из Бијељине, због обмане при стицању права на ваучер Фонда солидарности за обнову Републике Српске након поплава.

Пријављени су у јулу приликом пописа и процјене штете у мјестима Батковић и Остојићево члановима Градске комисије дали неистините податке о носиоцу домаћинства, иако су сва три лица користила друге стамбене објекте на подручју Бијељине.

Портпаролка Окружног тужилаштва Бијељина Данка Продановић рекла је  да је до сада примљен један извјештај ЦЈБ Бијељина против конкретних лица и два или три извјештаја у којима се описују одређене неправилности приликом стицања ваучера.

"Тужилаштво провјерава свих навода у извјештајима", рекла је Продановићева и додала да у овом процесу још није било конкретних тужилачких одлука.

Група  око 300 мјештана бијељинских села уз ријеку Саву најавила је да ће поднијети кривичну пријаву против градске власти због низа неправилности приликом стицања права на платну картицу и при подјели новчане и материјалне помоћи и донација поплављенима у Бијељини.

Један од незадовољних мјештана Љубиша Јелисић рекао је  да ће, у име неколико стотина незадовољних грађана, у наредних седам дана бити поднесена пријава. Према његовим тврдњама, помоћ намијењена поплављеном становништву Семберије дијељена је у Бијељини по страначкој припадности члановима владајућег СДС-а и искориштена за куповину гласова уочи општих избора.