latinica  ћирилица
29/10/2014 |  14:55 | Аутор: РТРС

Куп Србије: Рад избацио Звезду

Фудбалери Црвене звезде завршили су наступ у Купу Србије.

Играчи Ненада Лалатовића поражени у мечу осмине финала од Рада резултатом 1:0.

Једини гол на сусрету постигао је Перић у 50. минуту меча. Фудбалер Рада је одлично реаговао на проигравање Веселиновића у казненом простору Звезде и лако погодио за 1:0.

Од 70. минута меча Звезда је кренула офанзивније, па је у сљедећем минуту меча умало стигла до изједначења. Мијаиловић упутио центаршут, лопта прелетјела све играче и отишла на другу стативу, гдје је дочекао Дарко Лазовић и погодио пречку гола Радуновића.

Наступ међу осам најбољих изборила је и Јагодина, која је са 3:0 славила у Крагујевцу. Спартак је четвртфинале изборио побједом од 2:0 у мечу са Пролетером.

Фудбалери Војводине пласирали су се у четвртфинале пошто су вечерас у Новом Саду, у осмини финала, савладали екипу ужичке Слободе са 1:0.

Бранилац трофеја Војводина срушила је отпор Ужичана код куће много теже него што се очекивало.

Аливодић је донио рано вођство и чинило се да ће у наставку екипа Зорана Марића рутински одрадити посао, међутим, Слобода се зналачки бранила одолијевајући притиску домаћина и мало је недостајало да приреди изненађење.

На крају, једним али вриједним голом, Новосађани су се заслужено пробили међу осам најбољих тимова националног купа.

Фудбалери београдског Вождовца пласирали су се у четвртфинале пошто су у Горњем Милановцу, савладали екипу домаћег Металца бољим изводјењем пенала са 5:4. Сусрет је након 90 минута игра завршен без голова (0:0).

 

Куп Србије, осмина финала:

сриједа, 29. октобар:
Спартак – Пролетер 2:0
Раднички 1923 – Јагодина 0:3
Раднички – Инђија 0:0 (пенали)
Рад – Црвена звезда 1:0
Војводина – Слобода 1:0
Металац – Вождовац 4:5

сриједа, 19. новембар:
ОФК Београд – Чукарички (13.00)
Партизан – Слога (13.00)