latinica  ћирилица
29/10/2014 |  14:40 | Аутор: РТРС

Такмичење за најдуховитијег човјека на свијету

Побједник у надметању за најдуховитијег човјека на свијету у Лас Вегасу је Исмо Леикола, смеђокоси, елегантно попуњени стендап комичар из Финске који тврди да је нашао савршено рјешење за међународне проблеме с новцем.

"Не дугују државе једна другој. Државе дугују банкама", рекао је Леикола прошле седмице, у полуфиналу такмичења, у организацији холивудске фирме Фабрика смијеха. "А ако државе дугују банкама, како су само глупаве што им плаћају. Држава има војску. Банка има четири касира и чистачицу".

Када је Леикола испричао ту шалу, изазвао је највећу провалу смеијха у полуфиналној вечери.

Фински комичар стигао је до побједе у посљедњој рунди, у конкуренцији пет комичара. Такмичење се могло пратити преко интернета.

Наступ у финалу почео је шалом о томе како му се Лас Вегас веома допада јер је ту врло топло, за разлику од Финске, гдје је страшно хладно.

- Пријатно сам се изненадио колико ми је пенис заправо велик - рекао је Леикола.

Када су гласови рано ујутро пребројани, Леикола је имао 158.945 гласова публике, а на далеком другом мјесту био је Саад Харон из Пакистана са 59.213 гласова. Мустафа Ел Атраси из Француске био је трећи, Нитин Мирани из УАЕ био је четврти, а Арчи Безос из Шпаније пети.

Леикола ће као награду добити 10.000 долара и комедијашку турнеју.

Такмичење је измислио власник Фабрике смијеха Џејми Масада, који планира да од њега направи редовно, годишње надметање.

Масада жели да покаже свијету да ако људи из различитих земаља могу заједно да се смију, онда могу да оставе по страни друге разлике.

У такмичењу је учествовало неколико десетина комичара из цијелог свијета, а гласачи преко интернета су сузили избор на 10 полуфиналиста, а потом на пет финалиста који су се огледали у Лас Вегасу.