latinica  ћирилица
29/10/2014 |  14:21 | Аутор: Б92

Човић открио колики је Звездин буџет

Први човјек КК Црвена звезда Телеком Небојша Човић рекао је да је буџет црвено-бијелих за ову сезону 3,6 милиона евра.
Небојша Човић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша ЧовићФото: ТАНЈУГ

"Овосезонски буџет за цијели систем Звезде, први тим, млађе категорије и све остало, износи 3,6 милиона евра. Да ли је мало или много, то је оно што смо успјели. Наша заоставштина је наш проблем – дуг од два милиона из УППР-а (Унапријед припремљени план реконструкције)", рекао је Човић.

За утакмицу са Валенсијом до сада је продато око 10.500 карата.

"Веома нам је важна свака утакмица и у Евролиги и АБА лиги и зато нам је потребна подшка навијача. Продато је укупно око 10,5 хиљада улазница, значи да још има простора. Њихова подршка нам је неопходн, а трудили смо се да цијене карата прилагодимо нашим стандардима. Звездин тим је веома квалитетан, један од најперспективнијих у Евролиги. Јесмо и веома млади, али то не значи да немамо амбиције".

Човић је рекао да је укупно продато око 2300 сезонских улазница, 900 више него прошле сезоне.

"То доказује да растемо, свиђало се то некоме или не".

У посљедње вријеме спекулише се о довођењу појачања на позицији крилног центра.

"Наша је концепција да из наших погона производимо играче – сада је ту Тејић, ту је и Каплановић имамо Чворовића. Немојте да трошите мјесто да пишете о томе. То се не планира. Ипак, ако заједнички процијенимо да је потребно појачање, а ту је главно мишљење тренера, онда ћемо покушати нешто да урадимо", рекао је предсједник црвено-бијелих.

Човић је казао да тренер Радоњић има потпуно повјерење, као и цијели тим.

"Читам мало приче, спекулације... Позиција тренера је сигурна. Од управе тим има апсолутну растерећеност што се тиче резултата, али од њих тражмо максималан рад и одност према дресу. Изгарање на терену, пожртвованост, то је све што тражимо – имамо разумјевања за њихове грешке, они су саставни дио спорта", закључио је Човић.