latinica  ћирилица
29/10/2014 |  13:12 | Аутор: Глас Српске

Прва лига РС: Кошаркашице без такмичарских бројева

Жријеб такмичарских бројева за Прву лигу Републике Српске у женској конкуренцији није обављен јуче пошто је велики број клубова одбио да приступи извлачењу.

"Многим клубовима такмичење у Првој лиги, из разноразних разлога,  неприхватљиво је па су одбили да приступе жријебу. Неки од клубова нису заинтересовани да играју лигу са десет клубова и желе само да наступају у лиги са шест екипа, јер им то ствара додатне трошкове. Дио екипа жели само да игра у Лиги БиХ, па ће одлуку о даљњим корацима донијети извршни одбор Савеза",  изјавио је генерални секретар КСРС Драган Ћазић.

Проблем је настао када је ИО КСРС донио одлуку да Млади Крајишник, Орлови, Слобода и Рудар Спорт играју у Првој лиги РС. Орлови и Рудар не желе да се повинују тој одлуци и желе да се такмиче само у Лиги БиХ.

Од пријављених 13 клубова у мушкој конкуренцији само њих девет нашло се у бубњу приликом жријеба такмичарских бројева за Прву лигу РС. Преостала четири клуба (Приједор, Дрина, Радник и Гацко) нису измирила дуговања Кошаркашком савезу Српске па нису били у жријебу. Очекује се да ће они измирити своје обавезе у скорије вријеме па ће им накнадно бити додијељени преостали такмичарски бројеви. Без обзира на број екипа, првенство Републике Српске за кошаркаше почеће 8. новембра.

Клубови су добили сљедеће бројеве: 1. Будућност Пале, 2. Рогатица, 3. Студент, 4. Козара, 5. Братунац, 6. Теслић, 7. Рудар, 8. Сутјеска, 9. Борац.